OVER DE VERTAALSTER

Ik ben in 1962 geboren te Diemen. Na 16 jaar als informaticus voor De Nederlandsche Bank te hebben gewerkt, vertrok ik in 1998 naar Montpellier in Zuid-Frankrijk. Daar installeerde ik mij vol goede moed als technisch en literair vertaalster, tekstschrijfster en biografe. Hierover kunt u alles lezen op mijn website nl.elsware.fr, mijn Facebook-pagina en Linkedin-profiel. 

Van 2011 tot 2013 volgde ik met succes de opleiding tot literair vertaler Frans aan de Vertalersvakschool Amsterdam. Bij thuiskomst stopte een vriendin een boekje in mijn handen: L'homme semence van Violette Ailhaud.  Al lezende sloeg mijn hart volledig op hol: dit boekje wilde ik vertalen! Het resultaat heeft u nu hopelijk in uw handen :-) 

Mijn vak is het mooiste wat er is. Natuurlijk is het doorgaans hard en solitair werken, maar er zijn ook veel momenten waarop ik allerlei interessante mensen ontmoet: collega's, klanten, opdrachtgevers, uitgevers, acteurs, docenten en studenten, ieder mens heeft zijn eigen unieke verhaal. Dat verhaal aan u mogen overbrengen is geen werk, dat is een passie. 

Ik wens u dan ook veel genoegen met het lezen van De Zaaier.

© 2020 Elsware.

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now